ll


<< Tilbage

AKTIVITET
Rungsted Kirke
Lokation: Bolbrovej 15, 2960 Rungsted Kyst - Klik her for at se lokation på kort
Start: Lørdag d. 24. feb. Kl. 13:00
Slut: Lørdag d. 24. feb. Kl. 14:30
Pris Medlem: 25.00 Kr.
Ikke medlemmer: Kun for medlemmer!
Beskrivelse: Rundvisning i Rungsted Kirke ved provst Hans-Henrik Nissen.

Provst Hans-Henrik Nissen tager os først med på en rundvisning i Rungsted Kirke. Derefter går vi over i sognegården, hvor vi over en lille forfriskning vil høre nærmere om kirkens historie.

Rungsteds befolkning havde i ældre tid langt til kirke: Oprindelig måtte man søge til Birkerød og fra 1791 til Hørsholm, der da fik egen sognekirke. Forskellige fiskerlejer langs kysten fik efterhånden deres egne kirker og da jernbanen i 1897 kom til Rungsted tog byggeriet til i denne del af kommunen. Initiativet til en egen kirke i Rungsted, kom fra kommandørinde Julie Braëm, der i mange år havde haft sit hjem på "Rungstedhøj". Hun forstod, at den lange vej til Hørsholm Kirke var besværlig for fiskerne, så hver søndag samlede hun dem derfor i sit hjem, hvor evangeliet blev læst op tilligemed en prædiken, og der blev sunget salmer, mens hun spillede på klaveret.

Fik foræret grunden

Takket været hende blev der i 1900 dannet en komité med et flertal af repræsentanter for de fastboende, men også fra landliggerne, det havde holdt til i Rungsted i mange år. I 1904 supplerede komitéen sig blandt andet med grundlæggeren af Rungsted Statsskole og i løbet af tre år blev der samlet de nødvendige penge til kirkens opførelse, og da jægermester Dinesen og fru Ingeborg Dinesen, ejere af Rungstedgård, skænkede en grund til kirken, kunne man tage fat på dens opførelse. I foråret 1907 stod kirken færdig og indvielsen fandt sted den 12. maj.

Selvstændigt Rungsted Sogn

Da Rungsted Kirke blev bygget lå den på en åben mark og fra indvielsen fungerede den som Hørsholm Sogns annekskirke, da Hørsholm og Rungsted var ét sogn, der blev betjent af fælles præster. Allerede 50 år senere lå den i et tætbygget villakvarter, og ønsket om et selvstændigt sogn rejste sig. Hørsholm Menighedsråd tog kontakt til de kirkelige myndigheder, der gik i gang med at lægge en ny sognegrænse, og i maj måned 1971 blev Rungsted Sogn, med 6000 sognebørn, erklæret for selvstændigt.

 
Status:
Pris Medlem:25.00 Kr. Ikke medlemmer: Kun for medlemmer!
Totale pladser:40 stk.Ledige pladser: 15 stk.
Venteliste:Aktiv På venteliste: 0 stk.
Tilmeld personer: Max. 2 stk.Tilmeldingsfrist:Fredag d. 16. feb.
LUKKET FOR TILMELDING! 


 Samhandelsbetingelser KLIK HER
 Museumsforeningen For Hørsholm & Omegn  (CVR nr. :29738041)
 Sdr. Jagtvej 2
 2970 Hørsholm
 Mail: bestyrelsen@museums-foreningen.dk